|  Klagenfurt  |  Történelem  |  Gazdaság  |  Közlekedés  |  Gasztronómia  |  Kultúra  |  Látnivalók  |  Galéria  |  Térkép  |

 

 

 
 
 
Gasztronómia

A legdélebben fekv? osztrák tartományban, Karintiában a legnépszer?bb ételek közé tartozik a vadhús, amit minden elképzelhet? formában el tudnak készíteni, például vörösborban párolva. A tavak közelségéb?l adódóan nagy a halkínálat, így aki ide látogat igen finom füstölt vagy rántott halat fogyaszthat.



Frissen fogott halak (Flickr by upofix)


Emellett a tejb?l és sajtból készült ételkülönlegességek is várják az éhes vendégeket. Karintiai specialitásnak tekinthet? a Kärtner Nudel vagy Tascherln. Töltött nudlik sós vízben f?zve, tartalmuk lehet változatos, lehet sajt, sonka, szalonna vagy gomba is. A tálalás el?tt vajat öntenek a tetejére.


Húsos nudel (Flickr by Markus Merz)



 
 
 
impresszum | jogi nyilatkozat | kapcsolat                                                                                        Klagenfurt